Culturele uitwisseling

| Redactie

Enschede mag als dè studentenstad gekenmerkt worden, het kan geen kwaad eens over de Twentse grenzen te kijken. Dit geldt ook voor de cultuur die diverse verenigingen op de campus maken. Het Cultuurcentrum heeft daarom samen met de universiteiten van Groningen en Utrecht een uitwisseling op poten gezet, ¡Cultuur! geheten. Verenigingen kunnen eens voor onbekend publiek optreden, en het publiek kan

Enschede mag als dè studentenstad gekenmerkt worden, het kan geen kwaad eens over de Twentse grenzen te kijken. Dit geldt ook voor de cultuur die diverse verenigingen op de campus maken. Het Cultuurcentrum heeft daarom samen met de universiteiten van Groningen en Utrecht een uitwisseling op poten gezet, ¡Cultuur! geheten. Verenigingen kunnen eens voor onbekend publiek optreden, en het publiek kan eens kennis maken met voorstellingen uit andere steden.

Vorige week donderdag speelde de Enschedese cabaretvereniging Contramime in Groningen en afgelopen maandag stond het Utrechtse Parnass%s op de planken van de Agora, en wel met een toneelstuk van Pinter dat in het repertoire van de Enschedese zustervereniging Nest bepaald niet zou misstaan. Typerend voor studententoneel blijft de vaak hoge inzet van de repertoirekeuze in vergelijking met andere amateurverenigingen.

Nest speelt haar voorstelling 'Hart Cuts' komende zondag in Utrecht. Nest wil niet alleen toneel van grote namen brengen, maar ook zelf produkties maken. Hart Cuts is het resultaat van een 'werkweek' Amsterdam. Het contrast intimiteit-anonimiteit vormt het vertrekpunt van de produktie.

Aanstaande maandag is de USVA-dansgroep uit Groningen hekkesluiter van de uitwisselingsreeks. In de Agora brengt de groep om kwart over acht een avondvullende voorstelling met choreografieën van zeer divers karakter. De dansers experimenteren met beelden door een speciaal gemaakte videofilm te projecteren, en met geluid via een begeleiding door vier slagwerkers. De entree voor de voorstelling bedraagt f 7,50 of f 4,- (CJP/CK/E-pas).

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.