Zilveren Haring voor Dave Blank

| Redactie

UT-hoogleraar Dave Blank, sinds 1 januari wetenschappelijk directeur van Mesa+, heeft gisteravond uit handen van Bram Hulshof de Zilveren Haring ontvangen tijdens de Twentse Haring Primeur op landgoed De Wilmersberg, waar de hele top van Twente was aangeschoven. De Zilveren Haring werd in 2005 voor het eerst uitgereikt aan CDA-Tweede Kamerlid Annie Schreijer. Vorig jaar kreeg cabaretier Herman Fi

UT-hoogleraar Dave Blank, sinds 1 januari wetenschappelijk directeur van Mesa+, heeft gisteravond uit handen van Bram Hulshof de Zilveren Haring ontvangen tijdens de Twentse Haring Primeur op landgoed De Wilmersberg, waar de hele top van Twente was aangeschoven.

De Zilveren Haring werd in 2005 voor het eerst uitgereikt aan CDA-Tweede Kamerlid Annie Schreijer. Vorig jaar kreeg cabaretier Herman Finkers de onderscheiding. Deze wordt uitgereikt aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan de profilering van Twente.

Blank slaagt er als wd in, aldus de jury, Mesa+ tot een leidende onderzoeksinstelling op het gebied van nanotechnologie te laten behoren. Daarmee profileert deze regio zich als innovatief en ondernemend. Nationaal en mondiaal.

Het comité roemt Blank om zijn toegankelijkheid en openheid, eigenschappen die hem in staat stellen `zijn academische en maatschappelijke omgeving enthousiast te maken voor wetenschappelijke ontwikkelingen en praktische toepassingen'.

Een hele eer, vindt Blank. `Zoiets verwacht je niet. Ik ben immers nog maar relatief kort wetenschappelijk directeur.' Hij is best wel voorstander van het herkennen en erkennen van mensen die wat betekenen voor de regio. `Maar als je zelf `slachtoffer' bent is dat wel even schrikken.' Bescheiden: `Echt van belang voor het internationale gezicht van Mesa+ waren natuurlijk mensen als David Reinhoudt.'

Of hij wel van haring houdt? `Ik lust het rauw en rotten', lacht Blank, die haring ooit at zoals de Zweden `m graag eten: gefermenteerd en pas klaar voor consumptie als het blik letterlijk bol staat van de rottingsgassen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.