Mijn Job

| Redactie

Wie: Hennie Bartelink (62) Functie: receptionist / portier Locatie: Sportcentrum (Foto: Arjan Reef) `Dit is mijn laatste werkweek. Na veertig jaar neem ik afscheid van de UT. Op deze plek zit ik al twintig jaar. Daarvoor werkte ik in de Bastille als eerste kelner in het restaurant. Ook twintig jaar. De horeca is een heel andere wereld dan deze. Hier draai ik dag-, nacht-, en weekenddie

Wie: Hennie Bartelink (62)
Functie: receptionist / portier
Locatie: Sportcentrum

(Foto: Arjan Reef)

`Dit is mijn laatste werkweek. Na veertig jaar neem ik afscheid van de UT. Op deze plek zit ik al twintig jaar. Daarvoor werkte ik in de Bastille als eerste kelner in het restaurant. Ook twintig jaar. De horeca is een heel andere wereld dan deze. Hier draai ik dag-, nacht-, en weekenddiensten. Dat laatste gebeurt één keer in de vier weken. Verder hebben we vooral te maken met blije mensen. Studenten, medewerkers ze gaan allemaal sporten. Ze laten zich lekker leeglopen in de sportzaal. De bedrijfsfitness is hierin zeker een goede zet geweest. En na de sportieve inspanning blijven ze vaak even hangen in de kantine. Dat is gezellig. En ja, soms moet je ze er echt weg bonjouren. Het komt ook wel eens voor dat een student die afstudeert speciaal bij ons langs de balie komt om afscheid te nemen en ons voor alles bedankt. Dat zijn mooie momenten. Natuurlijk gaan er ook dingen mis. Een dubbel geboekte zaal, een badmeester die niet komt opdagen. Dan probeer je samen de zaken op te lossen. Dat overleggen en het zoeken naar oplossingen zijn wel mijn sterkste punten. En je vervult hier de rol van gastheer. Daarom vind ik het niet verkeerd om vriendelijk te zijn, want wat je geeft, krijg je ook vaak weer terug. De tijd nemen voor mensen lukt me hier beter dan tijdens mijn horecawerk in de Bastille. Daar ging alles snel, maar ik heb er wel ontzettend gelachen hoor! Ja, met een fijn gevoel kijk ik terug op mijn tijd bij de UT en met een fijn gevoel vertrek ik.

Als ik klaar ben dan pak ik samen met mijn vrouw de koffers en vertrekken we richting Cyprus. Zij is ook gestopt met werken bij UT-catering. We gaan nu veel reizen en er samen van genieten.'

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.