Moeilijkheid: **---
4 personen
Ingrediënten:
800 gram kruimige aardappelen
200 gram blauwaderkaas
500 gram erwten
100 ml crème fraiche
1 bakje tuinkers
Peper / zout
Bereiding: Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Voeg de erwten toe aan de aardappelen en kook deze nog enkele minuten mee. Ondertussen de tuinkers afknippen en afspoelen met water en de kaas in stukjes snijden.
Giet de aardappels en erwten af, voeg kaas, tuinkers en crème fraiche toe. Stamp alles tot een lekkere stamppot.
Voeg peper en zout toe naar smaak.
Eet smakelijk!
Drank: een lekker fris glas wit bier (bijvoorbeeld lekker gehaald in Duitsland) doet het erg goed bij dit gerecht.
Wist je dat? Tuinkers in bakjes wordt verkocht, waarbij de kers zich nog op een voedingsbodem bevindt. De tuinkers wordt gegeten als het pas een paar dagen oud is en alleen bestaat uit een steeltje en wat kleine blaadjes. Tuinkers wordt net als andere kerssoorten voornamelijk rauw gebruikt in salades en als garnering van broodjes en koude voorgerechten. Een traditioneel gerecht in Nederland is beschuit bestreken met boter, bestrooid met suiker en daaroverheen tuinkers (of net andersom). Soms wordt daarna nog wat citroensap toegevoegd.