4 personen
Ingrediënten:
25 gr boter
30 gr bloem
Ongeveer 250 ml melk
1 pak lasagnebladen+
1 pak gezeefde tomaten+
Verse basilicum (gehakt)
1 ui
1 courgette
1 paprika
1 teen knoflook
Zout en peper
Nootmuskaat
500gr gehakt
Een scheut olijfolie
Verse geraspte kaas (liefst parmezaan of anders belegen kaas)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter op laag vuur in een koekenpan. Haal, als de boter gesmolten is, de pan van het vuur en roer de bloem erdoor. Voeg een klein scheutje melk toe en roer er een dikke pap van, voeg nu scheutje voor scheutje de rest van de melk toe tot je een mooie dikke saus hebt, voeg een snufje nootmuskaat en peper en zout toe. Warm de saus nu op, tot tegen het kookpunt en laat even doorwaren. Zet de saus weg.
Snij de ui, de courgette en de paprika in mooie stukjes. Verhit in een koekenpan de olie, voeg de uit toe en pers de knoflook. Laat fruiten en voeg dan de gehakt toe. Voeg na een minuut of twee de rest van de groente toe en roerbak de groenten even mee op hoog vuur. Voeg de tomaten toe en als deze warm zijn de basilicum. Breng op smaak met peper en zout.
Neem een ovenschaal en doe daar een klein laagje tomatenmengsel in, dan een laag lasagnebladen, een laag béchamelsaus en begin van voren af aan. Zorg dat je eindigt met een laag béchamelsaus. Strooi hierover een goede laag kaas en stop het gerecht ongeveer een half uurtje in de oven.
Klaar!
Drank: Vino Rosso! Neem eens de Italiaanse rode huiswijn van de campussuper (Huiswijn Italië, Marche, Sangiovese). Kost niks, maar is wel lekker soepel en fris. .
Wist je dat? Béchamelsaus wordt in heel veel landen als basissaus gebruikt en is ook al heel lang bekend. Al in 1651 werd de saus beschreven in een kookboek.