Festivalprogramma UT-campus

| Leon Holweg

Stampen, losgaan of lekker hossen en meeblèren? Het festivalseizoen op de UT staat weer voor de deur. Er is voor elk wat wils. De festiviteiten op een rij.

Kingsnight Festival 

De aftrap is op vrijdag 26 april met Kingsnight Festival Twente. De nacht voor Koning Willem-Alexander’s verjaardag, wordt de campus  omgetoverd tot festivalterrein bestaande uit drie area’s. Artiesten als Bizzey, Wolter Kroes en The Partysquad zijn een greep uit de optredens. Het festival is geschikt voor alle leeftijden en te bezoeken van 19.00 tot 01.00 uur. De toegang is gratis.

Hardfest

Voor de liefhebbers van de ruigere knalmuziek is er op Koningsdag , vrijdag 27 april, Hardfest. Grote namen als Anger Fist, Radical Redemption en Brennan Heart bestijgen de mainstage. Voor het zwaardere geschut kun je terecht bij de Superbash area, waar diverse hardstyle dj’s optreden. Ook de hardcore liefhebbers komen aan hun trekken met een eigen stage. Het event begint om 12.00 uur en duurt tot 23.59 uur.

Green Vibrations Festival

Net als vorig jaar keert op Hemelvaartsdag (30 mei) het Green Vibrations Festival terug naar de campus. Op het carillonveld bieden meerdere area’s ruimte voor muziek-, theater- en kunst, waar liefhebbers zich helemaal kunnen uitleven. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site.

Bevrijdingsdag Enschede

Op 5 mei wordt Bevrijdingsdag gevierd op de campus onder de noemer Bevrijdingsdag Enschede. Op de mainstage van het gratis festival komen namen voorbij als Tony Junior, Freddy Moreira en Billy the Kit. Voor de kinderen is er het Vettt Bengelfestijn met onder andere een springkussen, klauter-, schmink- en hoelahoepmogelijkheden. Bevrijdingsdag Enschede begint om 11.00 uur.

Batavierenfeest

In navolging van de Batavierenrace is er op zaterdag 11 mei het Batavierenfeest. ‘Vanwege een bescheiden budget, blijven de écht grote namen uit, aldus Jasper van der Kolk, van het evenementenbureau. ‘Toch zit het programma weer bomvol met onder andere de vertrouwde Grolsch- en Pepsitenten. Nieuw dit jaar is de 90’s skihut in theatercafé Vrijhof. Momenteel zijn we bezig met de laatste loodjes voor de organisatie, maar die wegen wel het zwaarst.’

CuriousU Summer School

Het summer school festival CuriousU is  de hekkensluiter van de UT-festivalkalender. Dit evenement voor bachelor- en masterstudenten biedt academische cursussen, muziek, sport, theater en diverse sprekers en duurt van 11 tot en met 20 augustus. Voor inschrijving voor de summer courses, kan je terecht op de site van de universiteit.

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.