Biertjes, stempels en kruisjes

| Tim Bussmann

In borrelkelder Beneden Peil klonk gistermiddag het startschot van de jaarlijkse Elfbierentocht. Wie een biertje wegtikt, krijgt een stempel en gaat op naar de volgende kroeg, geheel in de geest van de Elfstedentocht inclusief kruisje.

Photo by: Jellien Tigelaar
Foto: archiefbeeld
16:00 

Een sterke geur van bier en zweet komt je tegemoet in Beneden Peil. Het voelt als de naweeën van een typisch UT-feestje. Ondanks de smoezelige geur, blijven we hangen. Twee stempels zijn hier te verdienen.

De elfbierentocht

De Elfbierentocht is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt op en om de verschillende kroegen die de campus te bieden heeft, te weten De Vestingbar, MBasement, Diepzat, Abscint, de TAP en Beneden Peil. Deelnemer gingen voor het zesde jaar op rij met een stempelkaart langs de kroegen om 11 stempels op te halen voor de 11 biertjes die ze drinken. Onderweg zijn er verschillende versnaperingen, zoals ijs en hotdogs, en na afloop wacht een patatkraam.

18:00 

Verschillende kroegen zijn inmiddels slachtoffer geworden van het studentikoze drinkfeest. Zowel de Carré als Horst zijn het decor van de bierdrinkers. De MBasement in de Zilverling raakt vol met deelnemers die nog steeds beweren niet te diep in het glaasje te hebben gekeken. Een opblaasbare eenhoorn ontbreekt niet in de optocht.

20:00

 Een volle stempelkaart betekent een kruisje. Verschillende deelnemers zingen nog een laatste lied ter nagedachtenis aan hun lever, maar de meeste mensen hebben inmiddels hun plek gevonden in de rij voor de patatkraam.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.