Green Vibrations sluit festivalseizoen campus af

| Cyrine Beune

Green Viberations sluit de vele feesten op de campus af. Donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag, stroomt het carillonveld vol festivalgangers. Duitse hiphop, techno en bands verzorgen de entertainment. De zogenaamde chillplek wordt vervangen met een extra podium. Het feest zet zich voort in de binnenstad van Enschede, in discotheek ’t Bölke.

Photo by: Robin van Emmerloot
Photo: Green Vibrations 2017

De tenten konden nog een hele tijd opgezet blijven, met alle feesten en festivals van de afgelopen tijd. Green Vibrations is voorlopig de laatste. Ooit begonnen als flatfeest (onder de naam Greenfest), maar inmiddels uitgegroeid tot volwaardig festival. Menig student koopt kaarten, ook buiten Twente.

Op het programma staan dit jaar weer uiteenlopende artiesten: van techno, tot reggae en Duitse hiphop. Het festival kenmerkt zich door goede opkomende artiesten te laten spelen.

Medeorganisator Jurjan Karlsen heeft zin in aankomende donderdag. Het feest wordt in goede banen geleid, mede door vrijwilligers. ‘We hebben ontzettend veel vrijwilligers, voornamelijk studenten en oud-studenten. Die blijven toch wel hangen. Het is leuk om te zien dat het na al die jaren nog steeds leeft onder studenten.’

Biertuin

Het festival is niet alleen de plek voor muziekliefhebbers. Theater- en kunstfans kunnen ook terecht op het carillonveld. En voor een studentvriendelijk prijsje kun je terecht bij de bar voor een drankje.

Maar de bar is niet de enige plek voor een drankje. Karlsen: ‘In de biertuin worden verschillende speciaal bieren geschonken, een keer wat anders dan Grolsch. Super lekker en hartstikke gezellig daar!’

Klik hier voor kaarten of om je aan te melden als vrijwilliger.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.