Zomerse zang in Agora

| Mathijs de Ruiter

Liederen van onder andere Coldplay en Metallica zijn aanstaande vrijdag en zaterdag te horen in de Agora, Vrijhof. Dan staat het jaarlijkse zomerconcert van studentenkoorvereniging Musilon op het programma. Zo’n 45 koorleden zingen stukken op basis van moderne en oudere muziek.

Het twee uur durende concert bevat zes solo’s, waaronder een Duits nummer. ‘Omdat we veel Duitse leden hebben, is er naast Engelse en Nederlandse muziek ook Duitse muziek te horen’, zegt Michelle Peters (23) deelnemer aan het zomerconcert en bestuurslid van Musilon. 'We zingen voornamelijk lichte muziek, zoals jazz, - pop en rockmuziek. Het concert bestaat voornamelijk uit zang en enkele solo’s met gitaar.'

De zangers treden op in blauwe kleding, verwijzend naar het thema ‘Out of the Blue’. Dit is vanwege het zesde lustrum.

Eerder was het zomerconcert op donderdag en vrijdag, maar dit jaar is het een dag verschoven om ouders die lang moeten reizen tegemoet te komen, laat Peters weten. Om de campus alvast een voorproefje te geven, organiseert Musilon morgen een optreden op het O&O-plein.

Het concert begint vrijdag om 20:00 uur en zaterdag om 15:30. Kaarten kosten €7,50, voor Unioncardhouders kost het €5,-.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.