Tips voor het kopen van een nieuwe helm

| Specials U-Today

Het zomerseizoen komt eraan! We hebben alweer even kunnen ervaren hoe het is om volop te genieten van de vrijheid en het mooie weer. Toch is er geen mooier gevoel van vrijheid dan wanneer je lekker op je motor rond gaat toeren. Helmoline geeft tips voor het kopen van een nieuwe helm.

Een dagje weg, of een korte vakantie…. Heb jij er al zin? Natuurlijk heb je dan wel een goede en comfortabele helm nodig. Helm kopen? Zorg dat je de juiste keuze maakt.

Ga niet voor tweedehands

Een tweedehands helm is, hoe mooi en voordelig het er ook uitziet, een echte no-go. Behalve het hygiënische aspect weet je namelijk nooit of er verborgen beschadigingen in de helmschaal zitten. Een risico welke je niet wilt.

Type helm

Voor nieuwe helmen zijn er drie categorieën:

  • Jethelm:

Dit is een open helm, zonder kinstuk. Met deze helm voel je lekker de wind in je gezicht, wat een ultiem gevoel van vrijheid geeft. Het is echter minder geschikt voor grotere afstanden op hogere snelheid.

  • Integraalhelm:

Dit is de gesloten helm, met vast kinstuk. Dit type helm heeft de hoogste veiligheidsgraad en is het meest comfortabel op grote afstanden en hoge snelheden.

  • Systeemhelm:

Dit is een 2-in-1-helm. Het voorstuk kun je namelijk omhoog klappen.

Welke helm voor jou de beste keuze is, hangt af van je rijgedrag. Bij Helmonline kan je alle drie de typen vinden en ze helpen je graag met het maken van de beste keuze. Als je het hele jaar door rijdt, ook in de winter, en daarbij ook regelmatig de snelweg opgaat, is de integraalhelm verreweg de beste keuze. Ben jij een ‘mooi-weer-gelegenheidsrijder’ dan is een jethelm erg fijn. En natuurlijk pas je de helmkeuze ook aan je type motor aan.

Merk

Er is een aantal merken die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hebben, zoals Vinz, Shark en Scorpion. Deze merken bieden kwaliteit, comfort en een modern design voor een prijs die te behappen is.  

Extra’s

In ons land krijg je, ook in de zomer, regelmatig te maken met wisselvallig weer. Een helm is vaak uitgerust met handige gadgets zodat je reis onder alle omstandigheden zo comfortabel mogelijk verloopt. Let op de volgende extra features voor je nieuwe helm:

  • Intercom/uitsparingen voor blue tooth:

Wil je communiceren met je collega motorrijder? Dan is een intercom ideaal. Maar ook als je de aanwijzingen van je navigatie wilt volgen zonder steeds op je scherm te kijken. Let er dus op of er uitsparingen voor bluetooth apparatuur in de helm zitten.

  • Zonnevizier

Een zonnevizier is eigenlijk onmisbaar. Je hoeft niet meer te hannesen met een zonnebril; zeker voor een brildrager is dit een belangrijk punt.

  • Pinlock/antifog

Een beslagen vizier is te vergelijken met een beslagen voorruit. Niet fijn dus. Met een speciale pinlock kun je er in een oogwenk voor zorgen dat je weer helder zicht hebt. Wel fijn! Doen dus.

  • Ventilatie

Let op de ventilatieopeningen van de helm, voor een goede luchtstroom in het interieur.

Heb je jouw ideale helm gevonden? Kies dan de goede maat, zodat hij perfect zit. Goede reis!

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.