Ruim half miljoen investering voor UT-start-up Clairify

| Specials U-Today

Clairify, gespecialiseerd in  slimme software en sensoren voor binnenluchtkwaliteit, heeft een seed-investering binnengehaald. De financiële injectie van ruim een half miljoen is afkomstig  van Rockstart, Oost NL en strategische adviseurs. Clairify kan er onder meer de productie mee opschalen.

Het bedrijf groeide vorig jaar exponentieel, omdat door Covid-19 de vraag naar gezonde gebouwen enorm toenam.

De onderneming heeft haar roots in Enschede, waar het begon met de ontwikkeling van luchtkwaliteitsensoren. Het heeft een strategische keuze gemaakt om dicht bij diens Alma Mater, de Universiteit Twente, te blijven. 

Mensen brengen een groot deel van hun tijd binnenshuis door. Door de pandemie is er meer aandacht gekomen voor de kwaliteit van de binnenlucht en het effect ervan op de gezondheid en het welzijn. Gezonde en slimme gebouwen worden de nieuwe norm in commercieel vastgoed', aldus Felix van den Horst, CEO en mede-oprichter van Clairify.

Clairify wil wereldleider worden op het gebied van binnenluchtkwaliteitsdata, -analyse en -rapportage. Daarom ontwikkelt de start-up slimme software in combinatie met sensoren voor binnenluchtkwaliteit.

Lees hier een interview met de oprichters van Clairify, eerder gepubliceerd in de 4TU Career Special.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.