Maak je studentenwoning af met raamdecoratie op maat

| Specials U-Today

Bij de inrichting van je studentenkamer let je op ieder detail. Houd je ook rekening met de raamdecoratie? Een onderdeel van het interieur dat niet altijd evenveel aandacht krijgt. Je kunt met de juiste gordijnen zelfs andere keuzes maken wat betreft de rest van de inrichting. Hoe dat werkt lees je op deze pagina en wordt uitgelegd door raamdecoratie van Somfy.

Dat raamdecoratie niet altijd de juiste aandacht krijgt, kan ermee te maken hebben dat woningen vaak overdag worden ingericht, je hebt dan het beste zicht op de ruimte. Maar dan zijn de gordijnen geopend, misschien hangen er even tijdelijke gordijnen of heb je kranten op de ramen geplakt. Maar je maakt iedere woning af met raamdecoratie op maat.

Waarom raamdecoratie op maat?

Het komt regelmatig voor dat in een verder prachtige studentenwoning goedkope, standaard gordijnen hangen. Het budget was gewoon even op na aanschaf van het bankstel, de eetkamertafel of een luxe boxspring. Dat is jammer want, met de juiste raamdecoratie maak je iedere ruimte helemaal af. Daarnaast loont het zich om te investeren in kwaliteit, je geniet er vaak heel wat jaren van. En dat genieten begint al op dag één omdat alles er picobello uitziet en omdat het systeem soepel werkt. Geen gordijnen die stroppen op de gordijnrails of spleten licht aan de zijkant, wat er niet mooi uitziet. Raamdecoratie op maat is zeker de investering waard.

Welk type gordijnen kiezen?

Per ruimte zul je een andere afweging maken. Hier zijn enkele populaire soorten raamdecoratie met de voornaamste kenmerken:
 

  • Rolgordijnen zijn strak, modern en betaalbaar. Je kunt ze bestellen in diverse mate van verduistering.
  • Duo rolgordijnen zijn ook strak met als verschil dat er twee lagen over elkaar heen schuiven. De stroken zijn afwisselend meer en minder doorzichtig waarmee je een soort jaloezie effect krijgt.
  • Vouwgordijnen vallen wat losser en geven de ruimte een meer casual look. Er zijn diverse opties wat betreft materiaal, kleurstelling en mate van transparantie.
  • Plissé gordijnen of honingraat gordijnen zien er mooi en verzorgd uit. Ze ogen modern met toch een speels karakter.
  • Jaloezieën en lamellen hebben beide het voordeel dat ze in gesloten toestand geopend kunnen worden. Met name als je liever geen vitrage voor het raam hangt kunnen de instelmogelijkheden ideaal zijn om de privacy te behouden.

Maak het af met elektrische raamdecoratie

Waar zet je de bank? Voor het venster of tegen de muur? De bereikbaarheid van gordijnen kan een doorslaggevende factor zijn bij de inrichting van een kamer. Eigenlijk zou je liever de bank voor het raam neerzetten maar dan kun je niet meer eenvoudig de gordijnen openen en sluiten. Dat probleem is opgelost als je kiest voor slimme raamdecoratie. Dit zijn gordijnen die voorzien zijn van een motor zodat je geen koordjes of andere zaken meer nodig hebt. Je hoeft niet eens in de kamer te zijn om de gordijnen te openen of sluiten. Met huisautomatisering is alles mogelijk. Alle gordijnen aan de zuidzijde van de woning overdag sluiten om de zon te weren bijvoorbeeld, of een koppeling maken met de verlichting. Als de lampen inschakelen na zonsondergang dan sluiten de gordijnen voor optimaal wooncomfort. Klik hier voor de website van Somfy. Naast slimme gordijnen vind je allerlei slimme oplossingen voor in huis.

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.