Europese subsidie voor twee UT-spin-offs

| Specials U-Today

De UT-spin-offs Solmates en 4silence ontvangen van de Europese Commissie 70% financiering, variërend van € 500.000 tot € 2,5 miljoen, voor het uitvoeren van hun Europese businessplan met een looptijd van 12-24 maanden.

Horizon 2020, het Europese financieringsprogramma voor onderzoek en innovatie, stimuleert innovatie binnen het midden- en kleinbedrijf (mkb) met een speciaal Small and Medium-sized enterprises (sme) instrument en heeft vier oproepen (calls) per jaar.

De Europese Commissie wil mkb’ers die met baanbrekende ideeën voor nieuwe producten, diensten of processen klaar zijn om de Europese markt te veroveren, stimuleren. De eerste call van dit jaar leverde in totaal ruim € 9,2 miljoen op voor vier Nederlandse bedrijven waaronder de Twentse bedrijven Solmates en 4silence.

Solmates maakt machines voor het maken van sensoren en chips. De nieuwste generatie chips voor ultrasnelle datacommunicatie (5G) zijn moeilijk en duur om te maken. De technologie van Solmates maakt het mogelijk om goedkoop ultrasnelle chips te maken voor mobiele datacommunicatie. Naast Horizon 2020 mkb-instrument heeft Solmates ook gebruik gemaakt van het Innovatiekrediet.

4Silence ontwikkelt een innovatief concept gebaseerd op het afbuigen van geluid voor het verminderen van verkeerslawaai. Hiermee kan 4Silence met een installatie van 1 meter hoog hetzelfde effect bereiken als met een conventioneel geluidscherm van 3 meter hoog. Het bedrijf gaat demonstratieprojecten doen in het buitenland en de productie opschalen.

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.