Wasmachine of uiteten?

| Specials U-Today

Als student sta je vaak voor het dilemma: zal ik het wel kopen, het is namelijk wel erg duur! En studeren op zich is al duur genoeg. Maar ook voor leuke dingen moet er geld zijn. In dit artikel legt Pricewise uit hoe je makkelijk kunt besparen bij de aanschaf van apparaten zonder kwaliteitverlies.

Er is een aantal apparaten waar we niet meer zonder kunnen en willen. Dit zijn veelal ook de apparaten die het meeste geld (en energie) opslurpen. Denk hierbij aan een tv, een koelkast of bijvoorbeeld een wasmachine. Gelukkig hoeft dit tegenwoordig helemaal niet veel geld te kosten. Als je een beetje creatief bent met de aanschaf en je wat onderzoek doet, dan kom je al een heel eind. Kijk bij de aanschaf ook eens naar het energielabel van je nieuwe apparaten. Koop je een zuinig apparaat? In tegenstelling tot verschillende energieleveranciers, zul je blij zijn met je energierekening. Energiezuinige apparaten zorgen namelijk voor een lagere energierekening. 

Waar kan ik terecht?

Om te beginnen: ga niet meer naar een reguliere winkel voor je elektronica. Of het moet om een tweedehandswinkel gaan, dan heb je vaak het voordeel dat er toch wat korting en garantie geboden wordt op wat je koopt. Ga ten tweede eens informeren in je sociale kringen. Je vrienden, ooms of tantes, opa’s en oma’s. Je weet nooit wat zij allemaal verborgen hebben in hun schuurtjes of op zolder.

Mogelijk kun je bij het huren van een nieuwe kamer, wat dingen overnemen van de vorige huurder. Hier kun je best wat afdingen, de vorige huurder wil hoogstwaarschijnlijk snel van zijn of haar spullen af en zal dus heus wel wat zakken in de prijs als je daarom vraagt. Verder kun je bij je huisgenoten nog voorstellen om samen een apparaat zoals bijvoorbeeld een wasmachine te kopen. Je kan de aanschafkosten delen en ook de kosten voor een monteur, indien nodig. Schroom ook niet om je sociale media in te schakelen. Op Facebook zijn veel groepen waarin mensen spullen voor bijna niets aanbieden.

Behoud

Als je eenmaal je benodigdheden bij elkaar hebt, is het zaak om ze zo lang mogelijk goed te behouden. Het is het belangrijk dat je alles een beetje schoon en stofvrij houdt, zodat alles wat langer meegaat. Tweedehandswinkels kunnen ook een goede optie zijn, aangezien je hier toch vaak wat garantie krijgt. Neem je iets over van familie of vrienden? Dan heb je die garantie vaak niet.

Energiezuinig

Let er ook op dat je energiezuinige apparatuur aanschaft, dan zullen de kosten van je energierekening ook meevallen. In dit artikel hebben we je al uitgelegd hoe je zuinig om kunt gaan met je energierekening. Besparen lijkt misschien lastig, maar als je er wat tijd en creativiteit insteekt, dan gaat het je zeker lukken. Daarnaast zijn er overal tips te vinden. Wie weet kun je al heel wat kennis op doen in je eigen vriendenkring!