Swapfiets pakt door in Enschede centrum en Hengelo

| Specials U-Today

Je kunt er niet omheen, door heel Enschede rijden kwalitatieve fietsen met blauwe voorbanden. Die blauwe voorband is het iconische kenmerk van snelgroeiende start-up Swapfiets.

Het bedrijf heeft onlangs de Marketing Startup of the Year award binnengesleept en is sinds de start in 2015 is gegroeid naar 65.000 klanten in meer dan 30 steden en 4 landen.

Wat is Swapfiets?

Swapfiets is het eerste fietsabonnement van Nederland. Voor een vast bedrag per maand krijg je een fiets. Swapfiets zorgt ervoor dat deze het altijd doet. Mankeert er toch wat aan je fiets? Dan komt Swapfiets binnen een dag bij je langs, waar je ook bent in de stad om jouw fiets te repareren. Kan jouw Swapfiets niet binnen 10 minuten gefixt worden, dan wordt deze ‘geswapt, voor een werkend exemplaar. Zo ben je altijd weer snel onderweg!

Samenwerking Universiteit Twente

Door de grote schaal van Swapfiets kan het bedrijf snel voorzien in fietsen bij een grote vraag. Dit jaar heeft Swapfiets tijdens de introductieperiode van de Universiteit Twente, de Kick-in, maar liefst 600 studenten voorzien van een Swapfiets. Ook kregen deze studenten de mogelijkheid om zich online bij de inschrijving voor de Kick-in al aan te melden voor een Swapfiets met introductiekorting. Over de gehele maand augustus heeft Swapfiets in Nederland bijna 20.000 nieuwe klanten gekregen, voor een groot gedeelte vanwege de verhoogde vraag van studenten.

Groei Swapfiets Twente

Swapfiets groeit hard in de regio Twente. Na Enschede heeft het bedrijf hun servicegebied ook uitgebreid naar Hengelo. Met een loods tegenover de campus van Universiteit Twente kunnen zowel Enschede als Hengelo goed bediend worden. Bovendien kunnen de klanten gemakkelijk langsfietsen voor service zonder afspraak.

Aangezien het bieden van uitstekende service erg belangrijk is voor Swapfiets én het aantal klanten in Enschede hard groeit, zal het bedrijf ook een winkel openen in het centrum van Enschede. De winkel aan de Haverstraatpassage 27A wordt op dit moment volledig verbouwd, en zal feestelijk geopend worden op 27 september. Klanten die niet kunnen wachten zijn nu al welkom voor service, het swappen van de fiets of een kop koffie!