Solar Boat: nieuwe naam, nieuwe kleur

| Rense Kuipers

De zonneboot van Solar Boat Twente draagt de komende twee jaar de naam van een van de grote sponsors: Conrad. De boot krijgt de lichtblauwe kleur van de elektronicawebwinkel.

Het team mikt met de nieuwgenoemde Conrad Solar Boat Twente op een podiumplek bij de Solar Boat Challenge in juli in Monaco.

Vertrouwen

Volgens Heleen Jeurink (teamlid communicatie) helpt de sponsorovereenkomst om de begroting rond te krijgen. ‘Maar het is vooral ook gaaf dat zo'n internationaal bedrijf zo veel vertrouwen toont in ons project. Dat laat zien dat we toch al iets goeds hebben neergezet het afgelopen half jaar en het geeft ons veel vertrouwen voor de komende periode.’

Vuurdoop

Op dit moment zit het team volop in de productiefase. De ‘vuurdoop’ nadert immers: het NK zonnebootracen op 26 en 27 mei in Akkrum (Friesland). Vlak daarvoor presenteert het team officieel de zonneboot op de UT, op 18 mei.

Jeurink bevestigt dat het team na dit jaar doorgaat. ‘Niet meer een jaar fulltime, maar naast de studie. In dat jaar gaan we de boot nog verder optimaliseren en vaker tonen op bijvoorbeeld evenementen en beurzen. In 2018 willen we meedoen aan de Dutch Solar Challenge, het wereldkampioenschap in Friesland dat om het jaar wordt gehouden.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.