Blog: Sinterkerst

| Tineke Grootenboer

Vrijdag begon de zogenaamde feestmaand; een maand zo vol met werk, feesten en partijen, dat ik bijna niet toekom aan kunst en cultuur. Bijna, want natuurlijk maak ik daar tijd voor vrij, al besteed ik er net iets minder tijd aan dan in de andere maanden.

Midwinterhoorn- en andere blazers

Gisteren was de eerste dag van de advent en tevens de aftrap van het midwinterhoornseizoen. Sinds ik een paar jaar geleden mijn certificaat haalde, blaas ik van de eerste advent tot Driekoningen op zondagmiddag mee met de Enschedese Midwinterhoorn Blazers. Op verzoek geven we ook elders demonstraties en als het goed is kun je dit oer-geluid maandag 4 december ook op de campus horen.

December is ook de maand dat de blazers van het Nederlands Studenten Jazz Orkest op tournee gaan; een heel ander geluid, maar elk jaar weer een feestje! Ik ben zeker van de partij.

Verder is december de maand waarin veel dingen ineens toch nog dit jaar afgehandeld of besproken moeten worden, terwijl we de laatste week van het jaar niet werken. Niet zo’n heel handige combinatie.

Sinterkerst

En aanstaande dinsdag is het dus pakjesavond. Maar ja, met die laatste loodjes en een zoon die in Tilburg woont, studeert en roeit valt dat niet zo middenin de week te vieren. De weekenden zitten tot Kerst ook al vol en dus leggen wij de chocoladeletters en cadeautjes met gedichten onder de kerstboom en vieren Sinterkerst!

Ik weet alleen nog niet of ik wel zo lang kan afblijven van de pepernoten…

Oh en in de kerstvakantie natuurlijk naar het Fries Museum, maar daarover schreef ik al in november.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.