Wintertijd & tijdreizen

| Tineke Grootenboer

Zo zeg, wat was ik toe aan dat uurtje extra slaap afgelopen weekend. Niet dat ik een voorstander ben van dat gerommel met die klok, vooral in het voorjaar kan ik daar echt last van hebben, maar oktober zat zo vol dat ik dat ene uurtje goed kon gebruiken.

Photo by: Max Brunnert

Mata Hari

Naast alle theatertips waar ik vorige maand over schreef stond er nóg een volle presentatiedag in mijn agenda én zag ik ook de voorstelling Mata Hari in de Kleine Willem. Een aanrader voor iedereen, die net als ik, gefascineerd is door het leven van Grietje Zelle uit Leeuwarden!

Deze voorstelling is deze maand nog 3 keer in Overijssel te zien; in Almelo, Steenwijk en Nijverdal.

Wist je trouwens dat op 14 oktober 2017, precies honderd jaar na haar dood, het Fries Museum de grootste Mata Hari-tentoonstelling ooit geopend heeft? Te bezoeken tot en met 2 april 2018; mijn tickets hangen al op het prikbord.

Van 1917 naar 1984

Ken je Tetris? Dat ouderwetse computerspelletje met die rare gekleurde blokjes? Sinds de lancering in 1984 was binnen no-time bijna iedereen met een computer daaraan verslaafd! En nu is er dus de voorstelling TETRIS mon amour, van één van mijn favoriete dansgezelschappen Club Guy & Roni in samenwerking met Slagwerk Den Haag. Zij zien Tetris als metafoor voor het echte leven; wie zichzelf hard pusht kan zijn levensscore verbeteren. Zelf vergelijk ik het met mijn agenda; met een beetje puzzelen kun je alles wat je wilt beleven er in krijgen.

TETRIS mon amour is vanavond te zien in Schouwburg Hengelo en nog niet uitverkocht…

En verder?

Verder staat In mijn hoofd in mijn agenda; een voorstelling van Debby Petter, die ik veel op tv heb gezien, maar nog nooit live in het theater. Maandag 6 november, bij Theater Concordia, waar ik later deze maand ook naar Het Rad van Aluin ga.

Aluin bestaat al 25 jaar, stond ook vaak in de Vrijhof en het rad bepaalt welke van de 20 scènes zij donderdag 16 november gaan spelen.

En eh, UT-studenten en –medewerkers betalen slechts € 7,50 in plaats van € 16,-!
Meer over deze actie lees je hier.

Tot slot

Last but not least een programmawijziging in de Vrijhof: in tegenstelling tot wat ik in augustus schreef zal Boost Producties toch niet naar de Campus komen. Maar… we hebben een heel bijzondere vervanger gevonden!

Niemand minder dan Timon Krause, finalist Holland Got’s Talent 2017 én Best European Mentalist 2016 brengt op donderdag 23 november zijn  unieke show MINDGAMES; een verrassende mix van live gedachtelezen, hypnose, magie, muziek en niet onbelangrijk humor! 

Zien we elkaar daar?

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.