Blog: Theater, daar ga je voor zitten

| Tineke Grootenboer

Hoewel oktober nog geen week oud is, zag ik toch al dik twintig verschillende theatermakers op het toneel staan. Hoe dat kan? Alle acts duurden slechts een minuut of tien.

Afgelopen maandag en dinsdag was ik namelijk bij de OKTO Boekingsdagen bij Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk, waar theaterprogrammeurs van de kleine theaters in Overijssel bij elkaar kwamen en de eerste stappen zetten richting het theaterseizoen 2018-2019. En dat terwijl seizoen 2017-2018 nog maar nauwelijks begonnen is!

Wat ik in Steenwijk allemaal zag hou ik nog even voor me, maar mijn verdere theateragenda voor de maand oktober deel ik graag met jullie.

Campus vs. hartje stad

Uiteraard ga ik naar zoveel mogelijk voorstellingen op de Campus, maar ik kom ook graag bij Theater Concordia, de bonbonnière in hartje stad.  Het Wilde Oosten klinkt zo spannend, daar ga ik vrijdag 20 oktober zeker naar toe. Maar ook The Preacher Men met Hammond organist (én Broodje Cultuur Publieksprijswinnaar!) Rob Mostert lijkt me een heerlijk swingende invulling van mijn lunchpauze op maandag 23 oktober.

Over hartje stad gesproken, de Campus ligt natuurlijk tussen twee steden en Schouwburg Hengelo heeft ook een spannend aanbod. Zoals op zaterdag 14 oktober de dansvoorstelling over vijf mannen en een gestrande walvis ergens in het hoge noorden van Panama Pictures. Dat onderwerp, die titel: Go north and see what those strangers do… OMW!

Iets verder van huis, maar nog wel binnen de provincie, is de Stadsgehoorzaal Kampen, waar ik donderdag 19 oktober Het verzamelde werk van William Shakespeare ga bekijken. Alle 37 stukken op één avond? Het Nationaal Toneel kan dat!

Jeugdtheater, kan dat wel?

En dan Woestijnjasmijntjes op donderdag 26 oktober… Daar heb ik lang over getwijfeld, want als volwassene naar jeugdtheater, kan dat wel? Maar het klinkt zo mooi, Woenstijnjasmijntjes. En hé, het is wel i.s.m. George & Eran Producties, die twee maken prachtige voorstellingen. Dus ja, ik ga!

En op maandag 30 oktober sluit ik mijn theatermaand af met weer zo’n preview-dag, in Amsterdam deze keer.

En jij?

Kies jij voor theater op de Campus, in hartje stad? Durf jij nog naar jeugdtheater? Gaan we elkaar tegenkomen?

En heb je nog een tip voor mij? In september bleek iHo van Toneelgroep Oostpool nog in de planning te passen en in oktober heb ik vast ook nog wel een avond vrij.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.