Blog: Theaterspektakel en filmverrassing

| Tineke Grootenboer

Van de week las ik in de Volkskrant over Het Verzet Kraakt en realiseerde ik me dat het al weer bijna september is. Hoogste tijd om mijn agenda met jullie te delen!

Spektakel in de openlucht

Allereerst ga ik dus aanstaande zaterdag naar deze locatievoorstelling over de grootste bankroof ooit in Nederland, in Almelo. Het belooft een waar theaterspektakel te worden en daar hou ik wel van.

Het is dan ook niet zo raar dat ik een paar weken later naar nóg een openluchtspektakel in Overijssel ga: Operatie IJssellinie in Olst, over één van de beste bewaarde geheimen van Nederland… A.L. Snijders en Erik Harteveld schreven daar overigens een heel bijzonder boek over: Koude Oorlog aan de IJssel, waar we in de Vrijhof nog eens een Broodje Cultuur aan gewijd hebben, maar nu dwaal ik af.

Theater in hartje stad

Verder met mijn agenda, want naast de twee theaterspektakels in de openlucht en de voorstellingen op de Campus ben ik ook van plan een bezoekje te brengen aan Theater Concordia. Zo ga ik vrijdag 22 september naar de Goedgevulde dienst voor ongelovigen van Magda Nij Bijvank. Deze eerste editie gaat over de herfst, niet echt mijn favoriete jaargetijde. En wat ik me er verder precies bij moet voorstellen weet ik ook niet, maar ik laat me graag verrassen!

Mocht jij ook naar deze dienst willen, dan is het goed om te weten dat UT-studenten en -medewerkers korting krijgen.

Verrassing

Zoals gezegd hou ik wel van een verrassing, zowel in het theater, als op vakantie en in de bioscoop. Je zou ook kunnen zeggen dat ik niet kan kiezen, maar dat klinkt zo negatief.

Hoe dan ook: om niet te hoeven kiezen uit het grote aanbod van het Nederlands Film Festival laat ik me zondag 24 september lekker verrassen tijdens de NFF Volkskrantdag!

En jij?

Heb jij al iets gekozen uit het aanbod in de Vrijhof? Of elders? Gaan we elkaar tegenkomen? Of heb je nog een toffe tip voor mij? Ik heb vast nog wel een gaatje in mijn agenda.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.