Bijna helft minder restafval in Vrijhof

| Paul de Kuyper

De hoeveelheid restafval in gebouw Vrijhof is sinds april met bijna de helft teruggedrongen. Dat is het eerste resultaat van de pilot met afvalscheiding op de UT.

Photo by: StockXchnge | Eric Ortner

Het facilitair bedrijf noemt de afvalscheidingspilot in de Vrijhof ‘een succes’. In de eerste paar maanden is de hoeveelheid restafval verminderd met 46 procent. Papier, plastic en gft-afval worden sinds april gescheiden ingezameld.

Het afval uit de Vrijhof wordt dagelijks gewogen en geïnspecteerd. Nico Pariënte van het facilitair bedrijft denkt dat de restafvalstroom nog verder kan worden verkleind. ‘Het gebeurt namelijk nog steeds dat papier, plastic of gft-afval bij het restafval terechtkomt.’

Rest van de UT

Of de rest van de UT ook over gaat op gescheiden afvalinzameling, is nog niet bekend. In januari wil het facilitair bedrijf in de Vrijhof kijken of nog meer afval kan worden gescheiden als er meer bakken staan of als ze op een andere plek worden gezet. Ook het formaat van de afvalbakken wordt nog onderzocht.

Mocht de pilot in de Vrijhof in het eerste kwartaal van 2015 ook nog als succesvol worden beoordeeld, dan is de kans reëel dat de rest van de UT volgt. Al hangt dat ook af van het kostenplaatje, houdt Pariënte een slag om de arm.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.