Ton Mouthaan nieuwe decaan GW/MB

| Jochem Vreeman

Ton Mouthaan is benoemd als tijdelijke decaan voor de faculteiten GW en MB. Mouthaan wordt daarbij ondersteund door prof. dr. Ellen Giebels (GW) en prof. dr. Ariana Need (MB). Mouthaan volgt de vertrekkende decaan Karen van Oudenhoven op. Zij verlaat de UT vanwege persoonlijke redenen en wordt decaan van de faculteit Sociale Wetenschappen aan de VU.

Mouthaan, die vanaf dit jaar zijn decanaat bij EWI overdroeg aan Peter Apers, start per direct. Ellen Giebels is hoogleraar sociale psychologie en hoofd van de afdeling Psychologie van Conflict, Risico en Veiligheid. Ariana Need is hoogleraar sociologie. Het drietal gaat verdere invulling geven aan de fusie van GW en MB.

Stevige opvolger

Collegevoorzitter Victor van der Chijs: 'De timing van het vertrek van Karen van Oudenhoven is ongelukkig. Zij heeft zich de afgelopen maanden samen met de medewerkers in de faculteiten ingespannen om de bestuurlijke fusie van GW en MB voor te bereiden.'

Het CvB zocht naar een stevige opvolging die per direct het in gang gezette fusietraject kan voortzetten. 'Zeker met het oog op het lopende proces om tot aanscherping van onze strategie te komen, vinden wij het van groot belang dat de gedrags-, management- en maatschappijwetenschappen sterk vertegenwoordigd zijn,' aldus Van der Chijs.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.