Twee UT'ers in race voor Student Research Awards

| Johannes de Vries

Traditioneel zijn het vooral Utrechters die meedoen aan de Student Research Conference. Dat er dit jaar maar twee Twentse afgevaardigden meedoen om de daaraan verbonden prijzen, zegt echter niet alles. 'We' wonnen wel vaker als underdog.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Uit in totaal 128 inzendingen - een record - zijn twee UT’ers gekozen om hun undergraduate onderzoek te presenteren tijdens de jaarlijkse VSNU Student Research Conference. Zij zijn daarmee nog in de race voor de Student Research Awards. Ze strijden tegen 58 andere studenten. Traditioneel komt daarvan een groot deel uit Utrecht.

Van de inzendingen is - net als vorig jaar - meer dan de helft ingezonden door studenten van de Universiteit Utrecht. Ook bij studenten uit Maastricht en van de twee Amsterdamse universiteiten zijn de awards populair. Toch doet de UT het vaak goed tijdens de Student Research Conference. Vorig jaar vaardigde de Twentse universiteit zeven studenten af, waarvan UT'er Rogier Wildeboer zelfs won. In 2010, tijdens de eerste editie van de conferentie, was het ook al raak.

Dit jaar vertegenwoordigen alleen Loek Nijsten, nu masterstudent nanotechnology, en Svenja Johannsen, tot voor kort student bedrijfskunde, de Universiteit Twente. Nijsten zal op de conferentie een workshop verzorgen, Johannsen presenteert haar onderzoek met een poster. Terwijl Nijsten in de race is voor de hoofdprijs van €1500, doet Johannsen daarom alleen maar mee voor de publieksprijs van €500. Johannsen kan de steun van de UT-gemeenschap dus goed gebruiken. Geïnteresseerden kunnen de conferentie op 20 november in Amsterdam gratis bezoeken, maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan hier, zolang er genoeg plaats is.

Op de conferentie zullen naast de presentaties van studenten ook twee keynotes peakers optreden. Daarvoor heeft de VSNU Hester Bijl en Albert Polman gestrikt. Bijl is de eerste vrouwelijke hoogleraar van de Delftse faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. Polman is directeur van het FOM-onderzoeksinstituut AMOLF en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.