UT-team wint MOPTA-competitie

| Redactie

Het UT-team RANDOM, bestaande uit Rick van Urk en Arturo Perez Rivera, heeft op de MOPTA Confertentie 2011 in het Amerikaanse Pennsylvania de competitie gewonnen waarbij de deelnemers een sensorlokalisatieprobleem moesten oplossen.

De competitie over de lokalisatie van Ad-Hoc Sensor Netwerksystemen is wereldwijd opgezet en speelde vanaf maart 2011. De drie finalisten (team ISE-NUS van de Universiteit van Singapore, team ORTEC uit Gouda en het UT-team RANDOM) mochten hun applicaties op de MOPTA conferentie presenteren. Rick van Urk: ‘Wij hebben een applicatie ontworpen waarbij het, zelfs op ruw terrein met obstakels, mogelijk is om sensoren te lokaliseren. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld temperatuurmetingen te verrichten over grote oppervlakten en dit op een overzichtelijke wijze te presenteren.’

De ‘Modeling and Optimalization: Theory and Application’ (MOPTA) conferentie is een jaarlijks terugkerend evenement. Doel is om groepen specialisten bij elkaar te brengen, vanuit zowel de discrete als continue optimalisatiehoek. De modelleer competitie werd voor de derde keer georganiseerd.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.