Flexplekken ondernemers in Bastille

| Redactie

Studentondernemers voor wie eigen kantoorruimte te duur is, maar die niet meer vanuit huis willen werken, kunnen vanaf 1 augustus terecht in de Torenbar van de Bastille. Deze ruimte, boven voormalig restaurant De Stek, wordt ingericht met negentien flexplekken. Ondernemers mogen zo’n plek maximaal drie jaar huren.

De Student Union verhuurt in de Bastille al kantoorruimte voor studentondernemers, maar voegt daar vanaf augustus negentien flexplekken aan toe. ‘Die zijn iets laagdrempeliger. Deze flexplekken zijn bedoeld voor studenten die nu nog een bedrijf vanuit huis runnen en voor wie de stap naar een eigen bedrijfsruimte te groot is’, legt Rhodé Betting van de Student Union uit.

Volgens Betting hebben vanuit huis ondernemende studenten behoefte aan een werkplek waar ze andere studentondernemers tegenkomen, waar ze kunnen netwerken en waar ze ondersteuning kunnen zoeken bij elkaar. De Student Union biedt de flexplekken nadrukkelijk aan als tussenstap. Maximaal drie jaar mag je een werkplek huren. Daarna is het de bedoeling dat je een eigen kantoor huurt, eventueel in de Bastille.

De flexplekken kosten in het eerste jaar 100 euro per kwartaal. Voor tweedejaars huurders zijn de kosten 200 euro per kwartaal en in het derde jaar betaal je 325 euro voor drie maanden. Dat bedrag is gelijk aan de huurprijs voor een kantoorruimte. Betting: ‘Zo willen we studentondernemers stimuleren door te groeien.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.