Koningspaar bij onthulling zonneauto

| Redactie

De nieuwe zonneauto van Solar Team Twente is gisteren onthuld in het bijzijn van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Tijdens het bezoek van het koninklijk paar aan Goor toonden studenten de auto waarmee ze de World Solar Challenge 2013 in oktober willen winnen.

Photo by: JOOST VAN BAARS

‘De onthulling, het moment waar zo lang, zo hard voor gewerkt is in het bijzijn van het koningspaar is een fantastisch moment. Wij laten zien dat ambitie en dromen samenkomen in een project waarbij we Nederland op de wereldkaart zetten,’ aldus teamlid Lot Jeurink.

Op 6 oktober start de World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto's die rijden op zonne-energie. Samen met bijna vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met haar zelfgebouwde zonneauto meer dan 3000 kilometer door de Australische woestijn. Het team van Saxion en Universiteit Twente doet mee in de Challenger Class, de Formule 1-klasse voor zonneauto’s. Het team wil binnen vier dagen finishen in Adelaide en overnacht in de outback.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.