Symbol BV wint Van den Kroonenbergprijs

| Redactie

Wat Symbol BV vorig jaar niet lukte, lukte dit jaar wel: de Van den Kroonenbergprijs veroveren. Die prijs voor jong ondernemerschap wordt ieder jaar uitgereikt aan een aan de UT gerelateerd bedrijf. Met het toekennen van de prijs beloont de jury het innovatieve en vernieuwende karakter van de onderneming. Daarin hoefde Symbol BV dit jaar geen ander bedrijf als meerdere te erkennen.

Photo by: eric brinkhorst

In haar rapport stelt de jury (officieel: Toekennings Adviescommissie) dat Symbol BV zich in enkele jaren heeft ontwikkeld tot 'een stabiele onderneming met duidelijke visie die aansluit bij de behoeften van de markt.'

Symbol BV biedt diensten aan om de concurrentiepositie van bedrijven te versterken door hen te bewegen activiteiten af te stoten die daar niet aan bijdragen. Op eenzelfde manier adviseert ze overheden om te komen tot een zo effectief mogelijke werkwijze. De diensten van Symbol bestaan uit training, certificering, coaching, implementatie en detachering.

Dick Theisens is de ondernemer achter Symbol BV. Hij studeerde in 1994 af aan de UT. Inmiddels bestaat zijn team van medewerkers onder meer uit vijf UT’ers, werkt hij mee aan UT-onderzoeken en doceert hij aan zijn oude universiteit. Die binding met de universiteit is volgens de reglementen essentieel voor het toekennen van de Van den Kroonenbergprijs.

In het adviesrapport besluit de jury met een hoopvolle boodschap. 'We zien als adviescommissie een aantal goede potentiële kandidaten voor de komende jaren. Zij moeten in onze ogen alleen nog een stap zetten als het gaat om bewezen technische en economische levensvatbaarheid.'

De prijs voor jong ondernemerschap is vernoemd naar voormalig rector magnificus Harry van den Kroonenberg. Vorig jaar deed Symbol BV ook mee, maar won Axiom IC de prijs. Die onderneming werd deze week overgenomen door een grote Amerikaanse chipfabrikant.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.