LG neemt UT-spin-off achter thuisrobot Homey over

| Redactie

Athom, het bedrijf van UT-alumni Creative Technology Emile Nijssen en Stefan Witkamp, is deze week overgenomen door techgigant LG. Het gaat om een deal van 55 miljoen euro voor de makers van de slimme thuisrobot Homey.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk
Archief U-Today: Athom-oprichters Stefan Witkamp en Emile Nijssen nemen de Van den Kroonenbergprijs in ontvangst (2018)

Een bolvormig apparaat dat huizen omtovert tot smart homes. Dat is Homey, een hub om allerlei huishoudelijke apparaten en systemen in te stellen en te bedienen.

Dat product ligt al sinds 2016 in menig elektronicawinkel, maar ontstond een paar jaar eerder als ‘hobbyproject’ van toenmalig Creative Technology-studenten Stefan Witkamp en Emile Nijssen. In 2018 wonnen ze de Van den Kroonenbergprijs voor jong ondernemerschap.

Het bedrijf achter het slimme thuisapparaat, Athom, is deze week overgenomen door de Koreaanse technologiereus LG. Dat bedrijf neemt 80 procent van de aandelen over van Athom, gevestigd aan de Enschedese Oude Markt. Daar is grofweg 55 miljoen euro mee gemoeid.

Voor LG moet de overname haar positie in de ‘smart home’-markt versterken. Oprichters Witkamp en Nijssen blijven betrokken bij het bedrijf.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.