Nieuws Gemist? Binnenbad op de schop & UT moet 25 miljoen bezuinigen

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

UT moet 25 miljoen bezuinigen in twee jaar tijd

Waar de UT dit jaar al 12 miljoen moet bezuinigen, komt daar in 2025 nog eens een bezuinigingstaak van 13 miljoen euro bovenop. Dat wordt duidelijk nu het Spring Memorandum, het financiële meerjarenplan van de universiteit, wordt opgesteld.

Lees hier.

Anderhalve marathon per persoon: deze UT'ers lopen de Bata met z'n drieën

Remco Boere (26), Paul Stöver (32) en Jorn de Jong (23) denken er klaar voor te zijn: de Batavierenrace. Maar waar overige teams de estafette met 25 lopers afleggen, gaan de UT’ers de strijd van ruim 175 kilometer met z’n drieën aan. ‘En de woensdag daarna moet ik nog honderd kilometer roeien.’

Lees hier. 

Closing the gap between research and climate action

Students or researchers? UT doctoral candidates fall into a category of their own. In ‘PhD stories’, we put their work in the spotlight. This episode gives the stage to Gerard Martínez Görbig who helps local governments to adapt to climate change and to ensure climate justice.

Lees hier. 

Binnenbad ondergaat komende maanden grondig onderhoud

Een beter luchtsysteem, een nieuw plafond en andere betegeling: het binnenbad in het Sportcentrum ondergaat de komende maanden groot onderhoud. Zwemles vindt in een afgeschaald programma tijdelijk onderkomen in het buitenbad.

Lees hier. 

Bata-data: terugblik op twintig jaar strijd om de winst

De 52ste editie van de Batavierenrace staat voor de deur. Een terugblik op de afgelopen twintig jaar aan de hand van Bata-data: welke universiteitsteams gingen er met de winst vandoor en hoe presteerde het UT/Saxion-team?

Lees hier. 

'Een vogelaar doet het meest met z'n oren'

De campus is grofweg tweeduizend verschillende plant- en diersoorten rijk. Zover bekend dan, want de UT doet onder het mom van een ‘BioBlitz’ mee om nog meer soorten in kaart te brengen, met vanmorgen een vogelspotwandeling. Een reportage tussen de tjiftjaffen en vuurgoudhaantjes.

Lees hier. 

In de rij voor een selfie met astronaut André Kuipers

André Kuipers is arts, auteur, ambassadeur en de eerste Nederlandse astronaut met twee ruimtemissies op zijn naam. Hij spendeerde 204 dagen in de ruimte en deed onderzoek naar de aarde en het belang van ruimtevaart. Woensdagmiddag gaf hij een lezing tijdens The Week of Inspiration in een overvolle Agora van de Vrijhof.

Lees hier. 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.