Nieuws gemist? Klacht over onderzoek vuurwerkramp & deelname UT/Saxionteam Bata

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Photo by: Frans Nikkels
UT/Saxion Running Team weer aan start Batavierenrace

Het UT/Saxion Running Team neemt weer deel aan de Batavierenrace in mei, na afwezigheid vorig jaar. Teammanager Isis Besselink vertelt over de fouten van afgelopen jaar en de ambities van het team. ‘We gaan zeker niet voor de laatste plekken.’

Lees meer.

Uraad breekt lans voor ScienceGuide, ook CvB spreekt steun uit

De universiteitsraad sprak woensdagochtend haar zorgen uit over de dreigende stopzetting van nieuwsplatform ScienceGuide en vroeg om steun van het college van bestuur. Collegevoorzitter Vinod Subramaniam liet weten het platform én de onafhankelijke pers te steunen.

Lees meer.

Europese beurs voor UT-project naar verbetering digitale financiële sector

Een UT-project dat de digitale financiële sector wil verbeteren ontvangt een Marie Skłodowska-Curie-beurs ter waarde van anderhalf miljoen euro. Universitair hoofddocent Jörg Osterrieder (BMS-faculteit) is projectleider van het Europese samenwerkingsproject.

Lees meer.

UT wil NVAO-accreditatie voor omstreden master Public Management

De UT wil de deeltijdmaster Public Management laten keuren door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie. Dat vooruitlopend op het oordeel van de Onderwijsinspectie, die de UT erop wees dat de opleiding mogelijk niet goed geaccrediteerd is.

Lees meer.

Klacht over UT-onderzoek naar vuurwerkramp

Bij de UT is vorige week een officiële klacht binnengekomen over het rapport ‘Leren van twee vuurwerkrampen’ van UT-onderzoeker René Torenvlied. Dat bevestigt Laurens van der Velde, woordvoerder van de UT.

Lees meer.

Six UT rules you might not know about

The UT has a lot of rules and regulations. For students, this can be difficult to navigate, digging through tons of different documents with often difficult legal language and poorly translated sections. To help you navigate the fine print, we looked through some of these rules and compiled a list for you of the six most notable rules you might not know about.

Read more.

Hoe een knokploeg ervoor zorgde dat huize Morgen Misschien van adres wisselde

De UT heeft talloze clubs, genootschappen, studentenhuizen en verenigingen. Wat houdt ze in stand? Wat bindt de leden of bewoners? In deze 25e aflevering: huize Morgen Misschien, mannenhuis van studentenvereniging Taste.

Lees meer.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.