Sportcentrum schakelt over op nieuw scansysteem

| Redactie

Het Sportcentrum wisselt van scansysteem. Bij de fitnessruimte kunnen studenten en medewerkers nu met een NFC-chip in hun UT-pas ‘inchecken’. Binnenkort geldt hetzelfde systeem voor de toegangspoorten bij de hoofdentree.

Afgelopen februari plaatste het Sportcentrum moderne entreepoorten bij de hoofdingang, maar het scansysteem werd al snel uitgeschakeld. ‘Medewerkers en studenten moesten de barcode op hun UT-pas scannen, maar die code was daar eigenlijk te klein voor. Dat leverde veel gedoe en vertraging op’, vertelt Jeroen Meijaard namens het Sportcentrum.

Nieuw kluissysteem

Inmiddels wordt gewerkt aan een nieuwe methode om ingang te krijgen tot het Sportcentrum, de zwembaden en de fitnessruimte. Bij laatstgenoemde werkt dat systeem inmiddels al. Gebruikers hoeven de barcode op de UT-pas niet meer tegen een scanner te houden. De nieuwste UT-passen beschikken namelijk over een NFC-chip, waardoor de poorten automatisch openen. ‘Ook gaan we over op een nieuw kluissysteem, dat is gekoppeld aan de NFC-chip’, vult Gijs Verburg, manager Sport & Cultuur, aan. ‘Daardoor hebben gebruikers aan een pas genoeg om gebruik te maken van de faciliteiten.’

Een alternatieve manier om toegang te krijgen tot de sportfaciliteiten is via de Sport & Cultuur-app. Externe gebruikers, zoals ROC-studenten, krijgen binnenkort met een polsband met NFC-chip toegang. In het weekend kunnen gastenteams die toegang willen tot het Sportcentrum zich melden bij de Servicedesk.

Het nieuwe scansysteem treedt naar verwachting in de eerste weken van 2024 in werking.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.