Early Career Award voor Anique Bellos-Grob

| Redactie

UT-onderzoeker Anique Bellos-Grob krijgt de KNAW Early Career Award voor haar onderzoek naar innovatieve beeldvorming bij bekkenbodemproblematiek zoals verzakkingen. De prijs bestaat uit 15.000 euro en een kunstwerk.

Photo by: Frans Nikkels
Anique Bellos-Grob.

Bellos-Grob studeerde technische geneeskunde aan de UT. Tegenwoordig werkt ze als universitair docent in de onderzoeksgroep Multi-Modality Medical Imaging aan de UT en daarnaast als technisch geneeskundige op de afdeling gynaecologie van het ZGT.

De door haar gewonnen award is bestemd voor onderzoekers aan het begin van hun carrière met vernieuwende ideeën. 

Bekkenbodem

Om te bepalen waar de klachten van de bekkenbodem vandaan komen, worden vrouwen vaak in een liggende positie onderzocht. Bellos-Grob gebruikt juist een staande MRI-scanner, omdat klachten als verzakkingen en incontinentie vooral in een staande positie naar voren komen. ‘Als enigen in Nederland hebben wij toegang tot deze kantelbare MRI’, vertelt Bellos-Grob. ‘Door de inzet van MRI en echografie is het mijn ambitie om de echte onderliggende problematiek te begrijpen en daarmee in te zetten op optimale diagnostiek en behandeling.’

Early Career Award

In totaal ontvangen op 15 februari 2024 twaalf getalenteerde onderzoekers een KNAW Early Career Award. Het geldbedrag mogen zij naar eigen inzicht besteden aan hun carrière.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.