Batavierenrace 2024 maand later dan normaal

| Redactie

De Batavierenrace van 2024 staat niet, zoals gebruikelijk, eind april op het programma. De estafetteloop wordt ‘pas’ op 24 en 25 mei gehouden, vanwege alle feestdagen in die periode.

Doorgaans staat de Batavierenrace eind april op de rol, zo ook de afgelopen jaren. Dat was voor de 52ste editie ook de intentie, maar dat bleek geen optie. Zaterdag 27 april is het immers Koningsdag, een week later Bevrijdingsdag, gevolgd door Hemelvaart en Pinksteren, waardoor vrijdag 24 op zaterdag 25 mei de eerstvolgende optie is.

Grote gevolgen heeft de wijziging in de planning niet, volgens Youri Meevis, lid van de organisatie. ‘Het enige verschil is dat het feest na afloop er anders uit zal zien. Normaal vieren we dat in de grote tent op het Ganzenveld. In die tent worden Koningsdag en Bevrijdingsdag altijd gevierd, maar in het weekend van de Bata is die tent al verdwenen. Dat betekent niet dat er geen feest volgt, maar dat zal op een andere manier zijn.’

Batavierenrace

De estafetteloop van ruim 175 kilometer is al tientallen jaren een begrip in de Nederlandse studentenwereld. De race, die start in Nijmegen en jaarlijks duizenden deelnemers trekt, gaat door de Achterhoek en Twente om uiteindelijk te finishen op de UT-campus in Enschede, waar de laatste lopers, vaak gehuld in bizarre kostuums, finishen op de atletiekbaan.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.