Directeur Kennispark vertrekt na kortstondig dienstverband

| Redactie

Marike Bezema, sinds afgelopen voorjaar directeur van de Stichting Gebiedsorganisatie Kennispark, vertrekt per 1 januari 2024. Ze concludeert dat ze ‘niet de geschikte persoon is om de rol te vervullen’ gezien de begroting en ambities van volgend jaar.

Bezema volgde afgelopen maart Anne-Wil Lucas op en neemt nu, een half jaar later, de beslissing om te stoppen als gebiedsdirecteur. Ze kreeg dit jaar ‘grote opgaves en een niet sluitende begroting’ als ‘grote uitdagingen’ voor de kiezen, zo valt te lezen op de service portal van de UT.

De begroting en de ambities van Kennispark voor 2024 zijn dusdanig hoog dat Bezema besloot het veld te ruimen. Bezema blijft aan tot 1 januari 2024, de raad van toezicht van Kennispark ‘werkt aan een passende oplossing om de continuïteit bij Kennispark te waarborgen’. UT-vicevoorzitter Machteld Roos maakt onderdeel uit van die raad van toezicht.

Het plan is dat de UT-campus en het bedrijventerrein aan de andere kant van de Hengelosestraat op termijn samensmelten tot één ‘innovatiedistrict’.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.