Annemieke Witteveen genomineerd als ‘Wetenschapstalent 2023’

| Redactie

Annemieke Witteveen, universitair docent bij de faculteit EEMCS, maakt kans om verkozen te worden tot wetenschapstalent van Nederland en België. Samen met 14 andere onderzoekers is ze genomineerd voor de prijs van het populairwetenschappelijke tijdschrift New Scientist.

Witteveen werkt bij de UT-onderzoeksgroep Biomedical Signals and Systems. Ze studeerde technische geneeskunde en gezondheidswetenschappen in Twente. Ook promoveerde ze aan de UT op het personaliseren van de borstkanker nacontrole. In haar huidige onderzoek concentreert Witteveen zich onder meer op vermoeidheidsklachten bij borstkankerpatiënten en het voorspellen, monitoren en doen van aanbevelingen voor de late effecten na borstkanker.

Universiteiten en kennisinstellingen dragen hun jonge onderzoekers aan voor de prijs. Uit deze kandidaten werden dit jaar 15 wetenschappers geselecteerd waar het publiek op kan stemmen. Na de publieke stemronde, van 16 augustus tot en met 15 september, buigt een jury zich over de vijf kandidaten met de meeste stemmen. Op 7 en 8 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt.

Het is de zevende keer dat de prijs wordt uitgereikt. Caroline Gevaert, universitair docent bij de faculteit ITC, werd voor de laatste editie in 2021 genomineerd. Uiteindelijk ging evolutionair ecoloog Edwin Pos van de Universiteit Utrecht met de eindzege naar huis.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.