Caroline Gevaert in de race voor ‘Wetenschapstalent 2021’

| Redactie

Caroline Gevaert, universitair docent bij de faculteit ITC, is in de race voor de titel New Scientist Wetenschapstalent 2021. Samen met veertien andere jonge onderzoekers maakt ze kans op de prijs van het populairwetenschappelijke tijdschrift.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk
Archiefbeeld U-Today: Caroline Gevaert, toen nog promovenda.

Instellingen uit Nederland en Vlaanderen droegen allen een kandidaat aan, waaruit New Scientist vijftien kanshebbers selecteerde. Tot 3 mei kan het publiek op hun favoriet stemmen. Uit de top vijf die daaruit voortvloeit, laat een jury de drie in hun ogen beste kandidaten doorstromen naar de finale, op 10 juni in Amsterdam.

Het is de zesde keer dat het populairwetenschappelijke tijdschrift deze verkiezing voor ‘Wetenschapstalent’ houdt. De prijs is bedoeld ‘om het onderzoek van jonge wetenschappers een podium te geven’. Nog niet eerder sleepte een UT’er deze titel in de wacht.

Gevaert wil met haar onderzoek sloppenwijken beter in kaart brengen, met behulp van 3D-beelden, drones en algoritmes. Dat kan stadsplanners helpen in het bepalen van de ruimtelijke ordening, het plannen van faciliteiten en het beschermen tegen rampen. De jonge ITC-onderzoeker sleepte eind vorig jaar een Veni-beurs in de wacht.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.