Hoogleraar Marcel Boogers verlaat UT

| Redactie

Marcel Boogers, hoogleraar innovatie en regionaal bestuur, verruilt de UT voor de Universiteit Utrecht. Hij gaat daar per direct aan de slag als bijzonder hoogleraar democratie en transitie bij het departement bestuurs- en organisatiewetenschap (USBO).

Boogers studeerde politicologie in Nijmegen. Hij werkte daarna als onderzoeker en docent aan Maastricht University, het Windesheim, de Radboud en Tilburg University. In 2012 kwam Boogers naar Twente, waar hij hoogleraar innovatie en regionaal bestuur werd. Sinds 2021 werkt Boogers tevens voor adviesbureau Necker. Hier houdt hij zich bezig met onderzoek en advies op het gebied van lokale en regionale democratie. De bijzondere leerstoel bij de Universiteit Utrecht is medegefinancierd door Necker.

Graag geziene gast

De media maakten de afgelopen jaren regelmatig gebruik van Boogers’ expertise op het gebied van lokaal bestuur. Ook recent bij de Provinciale Statenverkiezingen was hij weer vaak aan het woord. Het zorgde ervoor dat Boogers de afgelopen jaren steevast op het podium stond van de UT in de media-prijzen, die traditiegetrouw tijdens het nieuwjaarsontbijt worden uitgereikt.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.