Geen UT/SAX-team bij Batavierenrace

| Jelle Posthuma

Het UT/Saxion Runningteam doet dit jaar niet mee aan de Batavierenrace. Het Enschedese universiteitsteam, dat traditiegetrouw uitkomt in de competitie voor de snelste lopers, kreeg geen team op de been.

Foto: de finish van een teamlid van UT/Sax, vorig jaar tijdens de Batavierenrace.

Voor zover bekend is het de eerste keer in de geschiedenis dat de UT geen hardloopteam afvaardigt. De universiteitscompetitie is het koningsnummer van de studentenestafette: in deze wedstrijd nemen de snelste lopers van Nederlandse universiteiten het tegen elkaar op. Vorig jaar won Groningen de competitie, UT/Sax eindigde op een zesde plek.

Via Instagram liet het Twentse universiteitsteam weten dit jaar niet deel te nemen aan de Bata. Het team kon niet genoeg lopers vinden. Teamleider Jorn de Jong bevestigt dat UT/Sax niet meedoet, maar heeft naar eigen zeggen geen tijd om telefonisch te reageren.

'Heel jammer'

Lisa van Oost, voorzitter van de Batavierencommissie, betreurt dat UT/Sax geen team op de been wist te krijgen. ‘De Bata is een evenement van de studentensteden Nijmegen en Enschede, dan is het heel jammer dat het universiteitsteam van Enschede niet meedoet. Misschien was het lastig om mensen te vinden, omdat lopers besloten bij een ander team aan te sluiten, bijvoorbeeld van de atletiekvereniging.’ De andere universiteitsteams doen wel gewoon mee, weet Van Oost. Ook bij de reguliere competitie is geen terugval te merken. ‘We zitten dit jaar weer helemaal vol.’

De 51ste editie van de Batavierenrace is op 28 en 29 april. Ook dit jaar volbrengen naar verwachting zo’n 8.500 lopers de estafetteloop van ruim 175 kilometer door Duitsland, de Achterhoek en Twente.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.