MindLab keert (opnieuw) terug naar de UT

| Redactie

MindLab, ‘een theatervoorstelling die het hart van de wetenschap raakt’ keert weer terug naar de campus. Volgende week dinsdag zijn twee voorstellingen te zien in de Agora.

Photo by: Bart Verhoeven
V.l.n.r.: acteurs Sophie Schut, Pieter van der Sman, Olaf Malmberg en Loulou Rhemrev.

MindLab is ontstaan op initiatief van UT-hoogleraar Ellen Giebels, die met de voorstelling het ‘collectief ongenoegen’ en de controverses in de academische wereld aan de kaak wilde stellen en hoopte op cultuurverandering. TheaterMakers Radio Kootwijk was verantwoordelijk voor de uitwerking en uitvoering van de voorstelling, die in februari 2020 in première ging en meermaals te zien was op de campus.

In 2021 kreeg MindLab een vervolg, door de coronacrisis noodgedwongen in digitale vorm. Komende week is MindLab opnieuw te zien in de Agora-zaal van de Vrijhof, met een ochtend- en middagvoorstelling op dinsdag 4 april. Nieuwe UT-medewerkers ontvingen een persoonlijke uitnodiging.

De voorstelling is inhoudelijk nog hetzelfde als in 2020. Alleen het programma eromheen is iets gewijzigd; HR-directeur Hans Oeloff en Integraal Veiligheidsmanager Erwin Medendorp houden een inleidend praatje. Na afloop vindt er geen MindLab Café plaats; toeschouwers hebben nog wel de gelegenheid tot napraten of om alles te laten bezinken.

Het plan is dat er ook komend najaar weer voorstellingen van MindLab te zien zijn.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.