UT en Windesheim tekenen overeenkomst voor meer samenwerking

| Redactie

De UT en de Zwolse hogeschool Windesheim tekenden woensdagmiddag een samenwerkingsovereenkomst. De gezamenlijke ambitie is om meer samen te werken, onder andere op het gebied van studiekeuzevoorlichting, doorstroom en een onderzoeksprogramma.

De UT richt haar pijlen al langer op de regio Zwolle. Die blik naar het westen vertaalt zich nu concreet in het convenant met de hogeschool Windesheim. Beide onderwijsinstellingen willen meer samen optrekken op het gebied van zowel onderwijs als onderzoek.

De samenwerking moet ‘resulteren in een betere aansluiting van de opleidingsprogramma’s en het vergemakkelijken van de door- en wisselstroom van studenten tussen opleidingen van beide instellingen’. Ook zetten de instellingen in op betere studieloopbaanbegeleiding en studiekeuzevoorlichting in het voortgezet onderwijs.

Op het gebied van onderzoek werken de UT en Windesheim aan een gezamenlijk programma, bedoeld om ‘het regionale innovatie-ecosysteem te versterken’. Specifieke sectoren zijn de maakindustrie, zorgtechnologie, energietransitie en kunststoffen. De instellingen verkennen ook het aanbieden van onderwijs aan werknemers in de regio Zwolle, in het kader van Life Long Learning.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.