Kerstviering voor ‘heel studerend Enschede’ in Grote Kerk

| Stan Waning

Studentenverenigingen Alpha en Navigators (NSE) houden dinsdag 20 december een kerstviering op de Oude Markt in Enschede. De christelijke verenigingen mikken op 250 tot 500 bezoekers. Het thema Christmascelebration: Amazed at a manger staat centraal.

Photo by: Casper Smits

In het verleden was de kerstviering van de verenigingen vaste prik, maar door het coronavirus ging de dienst in de voorbije jaren niet of in uitgeklede vorm door. In 2019 stond de viering voor de laatste keer op de gewenste wijze op de agenda. ‘Omdat het nu gelukkig weer als vanouds kan, besloten we om het groots aan te pakken. We mikken niet alleen op een christelijk publiek, maar heel studerend Enschede is welkom’, vertelt Mart van der Stege, bestuurder van Alpha.

De wijzen uit het oosten

Tijdens de dienst – die ongeveer een uur in beslag neemt – speelt de band van Alpha muziek. Van traditioneel, bekend uit films, tot modern christelijk. Studentenpastor Jaco Zuurmond probeert tussen de muziek door een connectie te leggen tussen het eeuwenoude kerstverhaal en de positie van studenten en academici. ‘Die connectie richt zich op de wijzen uit het oosten: de wetenschappers uit die tijd, die door middel van veel kennis een klein kindje vonden. De pastor trekt in zijn visie de parallel met studenten en academici van nu. Zijn zij nog in staat zich te verwonderen over iets kleins?’, aldus Van der Stege.

De bestuurder van Alpha zegt dat zo’n tweehonderd geïnteresseerden al aangaven aanwezig te zijn, maar hij rekent op meer bezoekers. ‘Iedereen is welkom, ook de internationale gemeenschap. Veel muziek is in het Engels en we proberen vertaling te regelen. Hopelijk weten veel mensen de weg naar de Grote Kerk te vinden.’


De kerstviering van Alpha en Navigators staat dinsdag 20 december op de agenda en begint 20.00 uur.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.