Batavierenrace in volle gang, achtste etappe geschrapt

| Jelle Posthuma

Vanwege een verkeerd geplaatst bordje is de achtste etappe van de Batavierenrace voor alle teams geschrapt uit de uitslag. Verder verloopt de vijftigste editie van de estafetteloop volgens de organisatie goed. Al is het voor sommige lopers even wennen na twee jaar afwezigheid.

Photo by: David van Haren
Foto: start eerste etappe op de Nijmeegse Grote Markt.

Met name de start op de Grote Markt van Nijmegen was een succes, aldus Laura Scharstuhl, commissaris PR en media. Om 22.30 uur gisteravond (vrijdag) werd in het centrum van Nijmegen het startschot gegeven van de vijftigste editie van de Batavierenrace, maar niet voordat de lopers en het talrijk opgekomen publiek werden opgewarmd door enkele deejays.

Er zijn volgens de organisatie tot op heden geen noemenswaardige incidenten. Al moeten de lopers na twee jaar afwezigheid wennen, waardoor wissels niet altijd soepel verlopen. Tijdens de herstart bij het sportcentrum in Nijmegen liep de race enige vertraging op, vertelt Scharstuhl. Ook werd de achtste etappe uit de uitslag geschrapt, omdat lopers door een verkeerd geplaatst bordje de juiste weg kwijtraakten.

De eerste teams worden vandaag (zaterdagmiddag) rond 15.00 uur op de Oude Markt in Enschede verwacht. Na een herstart mogen de laatste lopers zich opmaken voor de eindsprint naar de campus, waar de eerste atleten iets voor 18.00 uur worden verwacht. Op moment van schrijven domineert het Groningse universiteitsteam de ranglijst. Het UT/Saxion Runningteam staat op een vijfde plaats. In het algemeen klassement staat UT-atletiekvereniging Kronos bovenaan.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.