De UT laat zich zien op de Dutch Innovation Days

| Stan Waning

De tweede editie van de Dutch Innovation Days staat voor de deur. De UT timmert er aan de weg. ‘Hopelijk vragen mensen over tien jaar naar de datum van de Dutch Innovation Days.’, zegt projectleider Hinke Mulder.

Foto ter illustratie.

Mulder (M&C) is namens de UT betrokken bij de dagen, die dit jaar van 20 tot en met 24 april in de Enschedese binnenstad worden gehouden. Net als Demcon en Baseflow is de UT een strategische ondersteuner van het evenement. ‘Het is niet zo dat er geen evenementen rondom innovatie waren – denk aan de Entrepreneurial Day – , maar neem het Technology Festival in Eindhoven. Zo’n evenement miste in Enschede. Een creatieve beurs over innovatie waar alles samenkomt. Daar hoort de UT natuurlijk bij’, aldus Mulder.

Studenten, ondernemers en andere geïnteresseerden kunnen lezingen bezoeken, met studententeams in gesprek gaan en zien wat Enschede aan innovatie te bieden heeft. ‘Het is geen klassieke beurs met kraampjes, waar je na afloop met een hoop flyers vertrekt. Het doel van de UT is dat mensen de beurs bezoeken en Enschede herkennen als stad voor innovatie, waar je makkelijk met elkaar in contact komt als je een goed idee hebt. Wij weten dat, maar mensen van buiten Enschede niet. Er is hier veel mogelijk.’ Om aan te geven dat de UT zichtbaar aanwezig is, noemt Mulder sprekers als Edwin Dertien, Wilfred van der Wiel en Droneteam Twente als voorbeeld. Tijdens de opening zijn er ook twee studentenbands aanwezig.

Vorig jaar stonden de Dutch Innovation Days voor het eerst op de rol, maar omdat Nederland toen middenin een coronalockdown zat, speelde het evenement zich vooral hybride af. Volgens Mulder was dat een goed voorproefje voor de komende editie. Denktank Create Tomorrow maakt dit jaar geen deel uit van het geheel. ‘Zij hebben geen commissie bij elkaar kunnen krijgen, dus ontbreken. Of het volgend jaar wel weer deel van het programma uitmaakt, is afwachten.’

Meer informatie is te vinden op https://did22.nl/

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.