Petra de Weerd verruilt UT voor Open Universiteit

| Rense Kuipers

Hoogleraar Petra de Weerd-Nederhof verlaat na ruim 31 jaar dienstverband de UT. Ze gaat vanaf 1 april aan de slag als decaan Bètawetenschappen aan de Open Universiteit in Heerlen.

Photo by: Eric Brinkhorst

De Weerd-Nederhof kwam in 1985 naar de UT als student technische bedrijfskunde. Ze promoveerde vervolgens hier en bleef al die tijd in verschillende functies werkzaam aan de UT. Zo was ze onder meer directeur van de Twente Graduate School, opleidingsdirecteur bij bedrijfskunde en lid van de universiteitsraad. De Weerd-Nederhof is sinds 2009 hoogleraar Organisatie van Innovatie.

Ze komt aan het roer te staan van een jonge faculteit aan de Open Universiteit. De faculteit Bètawetenschappen is sinds 2020 zelfstandig en telt zo’n honderd medewerkers.

‘Ik vond de Open Universiteit al een tijdje fantastisch’, laat De Weerd-Nederhof weten. ‘Dat begon te kriebelen bij een seminar vijf jaar geleden. Ik gaf een keynotelezing over een gezamenlijk onderzoeksprogramma naar veerkracht. Dat ging vooral over de combinatie tussen bètawetenschappen en managementwetenschappen. Toen dacht ik al: dit past bij mij. Dat geldt helemaal voor deze bètafaculteit en functie. Het voelt enerzijds gek; van de zestig jaar die de UT bestaat heb ik er 37 meegemaakt. Maar ik heb ook veel zin in deze nieuwe uitdaging.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.