Nieuws gemist? Euros naar Varsity & stijging UT in QS-ranking

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Euros naar Varsity: Oude Vier gaat voor finale.

Euros naar Varsity: Oude Vier gaat voor finale

Goed nieuws voor roeifanaten. De 137ste editie van de Varsity gaat zondag door – weliswaar zonder publiek en alleen de hoofdnummers. Ook de Oude Vier (Bram Poortman, Martijn van den Berg, Mart Wijntjes en Berend-Jan te Booij) van de Drienerlose roeivereniging Euros is van de partij. ‘We zouden best eens voor een verrassing kunnen zorgen.’

WOT krijgt ‘Wokkelman’-windmolen

De iconische stalen windmolens op het WOT-terrein krijgen binnenkort gezelschap van een hightech ‘broertje’. Het bedrijf Nautilus Power heeft vergevorderde plannen om hun wokkelvormige windturbine te testen op het WOT-terrein. De bedoeling is dat de windmolen sowieso een halfjaar op het WOT-terrein komt te staan.

Licht stijging UT in QS-ranking

De Universiteit Twente is enkele plaatsen gestegen in de jaarlijkse wereldranglijst van het Britse onderzoeksbureau QS: van 197 naar 189. Twee Nederlandse universiteiten scoren hoog: de Universiteit van Amsterdam en de TU Delft staan op plaatsen 55 en 57. Vorig jaar noteerde de UT nog een lichte daling.

Column: Ongeloof

Columnist Femke Nijboer is van haar wetenschappelijke geloof gevallen en ziet overal verhalen waar ze anders alleen data zag. 'Wetenschap, meten is weten, werkt niet meer. Mijn zinnen hebben me nog nooit zo bedrogen als deze rouwperiode.'

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.