Huize 't Pott kleurt weer wit

| Stan Waning

Huize ’t Pott krijgt binnenkort haar oorspronkelijke witte kleur terug. De bewoners van Huize OD 308, die als grap eind maart de muren roze verfden, helpen bij de herstelwerkzaamheden.

De ietwat uit de hand gelopen studentengrap leek aanvankelijk een onschuldige actie. De grappenmakers gebruikten immers vingerverf, met het idee dat die verf eenvoudig te verwijderen viel. Dat viel echter tegen.  ‘We zijn tot overeenstemming gekomen met de bewoners van Huize OD 308 over de herstelwerkzaamheden aan Huize ‘t Pott. Die zijn al begonnen’, vertelt Arnaud van Amerongen, mede-eigenaar en oud-bewoner van de villa.

Die roze gloed glom bijna twee maanden op het pand, maar dat duurt volgens Van Amerongen niet lang meer. ‘OD 308 brengt het huis terug in de oorspronkelijke staat en helpt zelf actief mee om de kosten te drukken. Het werk dat door externe specialisten moet worden verricht, wordt door hen betaald. Ze hebben daarvoor een succesvolle crowdfundingactie opgezet.’

‘Het duurde even voordat het herstel kon beginnen, omdat we vooraf precieze overeenstemming wilden over de kwaliteit van het schilderwerk vóór en na het herstel. De gemeente oefende daarbij gepaste druk op ons uit om het huis zo spoedig mogelijk in de oorspronkelijke staat te krijgen, maar was ook begripvol. Eind goed, al goed dus’, aldus Van Amerongen.

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.