Combiteam UT/Saxion eindigt als tweede tijdens alternatieve Bata

| Stan Waning

Het gecombineerde team van de Radboud Universiteit en de HAN is de winnaar van de alternatieve Batavierenrace. Het Nijmeegse team was over een afstand van 175 kilometer sneller dan het combiteam UT/Saxion en Team TU Delft. In totaal deden 210 teams mee aan de online hardloopwedstrijd, die van donderdag tot en met zaterdag plaatsvond.

De coronacrisis dwong de commissie tot improviseren voor de 49e editie van de Batavierenrace. Geen gebruikelijke 175 kilometer tussen Nijmegen en de atletiekbaan op de UT-campus in estafettevorm. Teams moesten nog steeds 175 kilometer afleggen, waarbij deelnemers individueel liepen, maar nu in hun eigen omgeving. Resultaten dienden bijgehouden te worden via een hardloopapp.

Afgelopen weekend stonden tot de verbazing van de organisatie maar liefst 210 teams aan de start van de digitale Bata. ‘Om eerlijk te zijn waren wij na de aanmelding van het honderdste team al tevreden’, geeft bestuurslid Bob Fleer toe. ‘De aanmeldingen bleven maar binnenstromen.’

De sterkste

In tegenstelling tot vorig jaar was het aan de top niet heel spannend. De voorlopige winnaar: het Nijmeegse universiteitsteam, dat de 175 kilometer aflegde in een tijd van 10.29.32. Het podium werd achtereenvolgens gecompleteerd door het UT/Saxion Runningteam (10.42.01) en het universiteitsteam van Delft (10.45.39). De uitslag is voorlopig, omdat teams zondag nog een herkansing konden inleveren, maar het bestuur verwacht geen grote wijzigingen meer in de stand.

Al met al kijkt de commissie tevreden terug op deze Batavierenrace in crisistijd. ‘We hebben niets te klagen gehad. Het weer was goed, we hebben leuke reacties gehad op de radio-uitzending, de stream is goed bekeken. Al met al een te gek weekend.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.