Zeven UT-projecten krijgen geld uit Incentive Fund

| Rense Kuipers

Een diversiteitsweek, een diversiteitsworkshop voor eerstejaars Civil Engineering en een anti-racismetraining. Het is een greep uit de zeven gehonoreerde projecten vanuit het Incentive Fund, bedoeld om initiatieven op het gebied van diversiteit en inclusie te ontplooien binnen de UT.

Van de twintig ingediende aanvragen, honoreerde het Ambassadeursnetwerk er zeven in 2020. De financiering, een potje van jaarlijks 45 duizend euro, komt vanuit het OPUT. Het Incentive Fund ging vorig jaar op de schop: in plaats van het ondersteunen van vrouwen om carrièrestappen te maken, is het fonds nu bedoeld voor bottom-up ideeën die diversiteit en inclusiviteit op de UT bevorderen.

Dat is ook goed terug te zien in de gehonoreerde projecten. Zo kwam promovendus Anouk Geenen met een plan voor een diversiteitsweek in 2021, met workshops, een filmavond en een magazine. Een groep van vier ITC-onderzoekers krijgen steun uit het fonds om hun plannen voor ‘dialoogruimtes’ en een podcast waar te maken. En de opleiding Civil Engineering wil een diversiteitsworkshop aanbieden aan eerstejaarsstudenten.

LISA-medewerker Marcella Claase kan aan de slag met een online prikbord, ITC-medewerker Parya Pasha Zadeh op haar beurt met het opzetten van een workshop diversity leadership skills voor jonge onderzoekers. Le Anh Nguyen Long, universitair docent bij Public Administration, wil een anti-racismetraining opzetten. En een groep Griekse medewerkers en alumni krijgt geld voor een pilot, om het profiel van remmingen voor ondernemerschap bij internationale studenten en medewerkers in kaart te brengen.

Vooralsnog kunnen alleen medewerkers beroep doen op het Incentive Fund. Voor 2021 heeft het Ambassadeursnetwerk plannen om het fonds ook toegankelijk te maken voor aanvragen van studenten.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.