Coronaproof GOGBOT begonnen

| Christian Orriëns

Door corona is het GOGBOT festival, dat vandaag begint, kleinschaliger en voor een groot deel online. Uiteraard is ook de UT vertegenwoordigd.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk
Das war einmal: GOGBOT-gezelligheid in 2014. Vanwege corona is de 2020-editie grotendeels online.

‘Tijdens vorige edities was er voor studenten ruimte om spectaculaire openluchtinstallaties te bouwen, maar ook wij moeten ons aanpassen aan de omstandigheden’, zegt Kees de Groot, creative director van GOGBOT. Een groot deel van het festival vindt nu online plaats. Organisatorische aanpassingen aan de live evenementen zijn er ook. ‘Grote voorstellingen zoals op de Oude Markt zijn er niet. De shows en feestjes zijn allemaal zogenaamde seated shows en kleinschaliger dan voorheen.’

Online pitches

Vanwege de corona-aanpassingen voerden studenten hun projecten online uit. Zo’n 120 eerstejaars werkten de afgelopen drie maanden aan diverse webbased games die te maken hebben met het GOGBOT-thema van dit jaar, Quantum Supremacy. Via online pitches zijn de zes beste geselecteerd, die strijden om de zogeheten 100% FAT CReaTE award. Tijdens GOGBOT worden ze gepresenteerd in WARP Technopolis, in het voormalige VVV-pand aan het Stationsplein.

Achter de app-schermen

Zaterdag is er een symposium met onder andere UT-hoogleraar Peter-Paul Verbeek, die als onderzoeker betrokken is bij de CoronaMelder app. Voor een publiek van maximaal 200 mensen zal hij in Muziekcentrum Enschede ingaan op de ethische kwesties rondom de ontwikkeling van deze app. Voor het symposium zijn nog een paar tickets beschikbaar.