UT-onderzoeker Paul Benneworth (46) overleden

| Redactie

Paul Benneworth, die als onderzoeker tien jaar aan de UT werkte, is dinsdag onverwacht in zijn slaap overleden. Hij vertrok vorig jaar naar Noorwegen voor een hoogleraarschap en hield een kleine aanstelling aan de UT. Benneworth werd 46 jaar.

Photo by: Emiel Muijderman

De Engelsman werkte sinds 2009 bij onderzoeksinstituut CHEPS. Hij was gespecialiseerd in innovatie en maatschappelijke veranderingen in oude industriële regio’s. Zijn specialisme bracht hem naar de regio Twente. Naast zijn onderzoek en onderwijs was Benneworth onder meer actief als contactpersoon voor universitaire actiegroep WOinActie aan de UT.

Benneworth studeerde aan de universiteit van Oxford en promoveerde in de economische geografie aan de universiteit van Newcastle, waar hij zijn academische carrière begon. Toen Benneworth voor zijn werkzaamheden aan de UT van Engeland naar Twente kwam, schoot hij al snel wortel in de regio. Hij woonde met zijn gezin in Lonneker en was bestuurslid van de Enschedese voetbalclub EFC PW 1885, speelde toneel en was actief binnen de mixed cricket club in Hengelo.

In 2019 vertrok Benneworth naar Noorwegen voor een hoogleraarschap Innovation and Regional Development aan de Western Norway University in Bergen. Hij bleef nog voor acht uur per maand aan de UT verbonden om zijn promovendi te begeleiden. Benneworth’s overlijden dinsdag kwam totaal onverwacht. Hij laat naast zijn vrouw Leanne twee jonge kinderen achter.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.